Wi-Fi fungerar inte eller är långsammare än vanligt? Kontrollera din mikrovågsugn

Wi-Fi fungerar inte eller är långsammare än vanligt? Kontrollera din mikrovågsugn 1

Wi-Fi fungerar inte? Kontrollera din mikrovågsugn. Det kanske inte är det första som kommer att tänka på när ditt internet går ner, men det bör stå högt på listan.

Det kanske inte verkar uppenbart, men mikrovågor och Wi-Fi spelar inte trevligt tillsammans. Det kan vara en dold källa till frustration för någon som försöker ta reda på varför de fortsätter att tappa av sina konferenssamtal.

Din mikrovågsugn stör din Wi-Fi-router eftersom de båda använder samma olicensierade 2.4 GHz-frekvens. I ett fall används radiovågorna för matlagning, och i det andra bär de data.

Tyvärr är mikrovågsugnar inte tätt tätade. Deras vågor läcker på utsidan och stör din Wi-Fi-router. Innan du skyller på din internetleverantör för dina långsamma internethastigheter ska du kontrollera att en nära och kär i ditt hushåll inte mikrovåger sin lunch.

Om någon måste använda mikrovågsugnen när du är online kan du vidta några åtgärder för att minska störningarna.

    Först försöker du flytta routern från mikrovågsugnen. Störningen från en läckande mikrovågsugn reser bara så långt. Att flytta din router till andra sidan av rummet kan lösa problemet. Om du inte kan flytta routern, flytta sedan mikrovågsugnen, även om flytten är tillfällig för den tid du arbetar hemifrån. Dessa är inte det enda alternativ. Om din dator har en Ethernet-port kan du ansluta direkt till routern och undvika Wi-Fi helt. Du kan också koppla till din iPhone om din plan innehåller mobil hotspot. Om inget av dessa korrigeringar är möjligt, kan du ändra om dina samtal till en tid då människor inte äter.

0 Shares