Windows 10: Hur man skriver ut skärmen

Windows 10: Hur man skriver ut skärmen 1

Att skriva ut din skärm eller på annat sätt ta en skärmdump är ett bra sätt att behålla en kopia av vad du än ser. Windows 10 låter dig enkelt ta ögonblicksbilder av skärmen när du vill. Det finns flera olika sätt att ta skärmdumpar på Windows 10 maskiner och alla fungerar lite annorlunda.

Windows tangent + Print Screen

Detta är det snabbaste och mest effektiva sättet att ta en skärmdump. Om du trycker samman dessa två knappar tar du en skärmdump av hela skärmen och sparas automatiskt. Din skärm kommer att dämpa ett ögonblick för att visa att den har fullbordat åtgärden du kan hitta din skärmdump i undermappen Bilder skärmbilder.

Alt + Print Screen

Om du trycker på dessa två knappar tillsammans tar du en skärmdump av vilket fönster du nu har öppet. Så om du tittar på webbläsarfönstret och trycker på dem tar du en skärmdump av det, även om du har andra (mindre) windows öppet. Endast det aktiva fönstret kommer att fångas.

Du m√•ste klistra in din sk√§rmdump i n√•gon form av bildredigerare f√∂r att kunna spara den √∂verv√§ga att √∂ppna Paint (via Windows menyn) f√∂r att g√∂ra det. √Ėppna en ny instans av f√§rg och tryck p√• Ctrl + V f√∂r att klistra in i din sk√§rmdump.

Spelbar

När du spelar spel kan du använda spelfältet för att ta skärmdumpar. För att göra det, tryck på Windows tangent + G för att ringa upp spelet. Där har du en skärmdumpsknapp som du kan använda om du vill, eller du kan också använda kortkommandot Windows tangent + Alt + Print Screen (du kan spola tillbaka detta, så om det inte fungerar, kontrollera om du kanske har bundit det till något annat!).

Skärmklippverktyget

Snipping Tool är ett program som förinstalleras med Windows. För att komma åt det, tryck helt enkelt på Windows , skriv sedan Snipping Tool och tryck på enter. Använd funktionerna högst upp för att definiera din skärmdump. Läge låter dig ställa in vilken typ av fångst du vill göra och klicka på Ny låter dig rita snitsens kontur (eller ta en full skärmdump beroende på dina inställningar). När du har tagit skärmdumpen klistras den automatiskt in i en redaktör där du kan förfina den ytterligare tills du är nöjd med det.

Programvara från tredje part

Om inget av standardalternativen är riktigt din sak, har du också möjlighet att installera program från tredje part för att ge dig bättre alternativ. Vi rekommenderar Light det är en snabb och enkel installation, och det gör att du kan skräddarsy exakt vad du vill fånga. Inga fler beskärningar kan du ens rita på din skärmdump om du behöver lägga till en anteckning, ikon eller symbol. Du kan spara dina skärmdumpar eller dela dem med någon annan direkt.

0 Shares